В категории материалов: 66
Показано материалов: 41-50
Страницы: « 1 2 3 4 5 6 7 »


О, святитель і Отець наш Митрофан, ми грішні, нетлінням чесних мощей твоїх і багатьма благодіянами, чудово зробленими і тими які ти ще зробиш, переконавшись, сповідуємо, що ти маєш велику благодать у Господа Бога нашого, і всесміренно до твого благосердия припадаючи, до тебе молимося так: моли про нас Христа Бога нашого, та нізпошлет всім шануючим святу пам'ять твою і старанно до тебе прибігають багаті милості свої; нехай затвердить у Святій своїй Православній Церкві живий дух правильної віри і благочестя, дух розуміння і любові, дух миру і радості про Дух Святий, та всі діти її, чиста від мирських спокус і плотських похотей і злого дійства злих духів, духом і істиною покланяються йому, і старанно про дотримання заповідей Його до спасіння душ своїх та поспішать. Пастирем її дасть Господь святу ревність піклування про спасіння людей, щоб невіруючих просвітити, не знають наставити, сомнящихся напоумити, відпали від Православної Церкви до неї повернути, вірних у вірі зберегти, грішних на покаяння спонукати, їх втішити і для виправлення життя затвердити, і так всіх людей чекає вічного Царства Його святих привести. Умоли Господа, угодник Христовий: вірних рабів його, в скорботі і печалі день і ніч кричущих до нього, багатоболезенний крик нехай почує і нехай виведе з погибелі життя наше. Всім мають владу нехай дарує благий Бог наш світ, тишу, безтурботність і достаток плодів земних, краще ж для виконання заповідей Його поспішання швидко; і нехай позбавить правлячий міста, це місто і всі інші горада і села, від голоду, землятрясенія, потопу, вогню, меча, навали варварів, міжусобної війни, смертоносної хвороби і від всякого зла. Про святитель Божий, нехай влаштуєш молитвами твоїми все благе душам і тілам нашим; та й ми прославимо в душах і тілах наших Господа і Бога нашого, Ісуса Христа, Якому з Отцем і Святим Духом слава і держава на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 157 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

О, всехвальний Святитель і Угодник Христовий, Отець наш Тихон! Немов ангел ти пожив на землі, ти з'явився благим Ангелом і в чудовому твоєму прославленні. Віруємо від щирого серця і думки, що ти, благосердий наш помічник і молитовник, твоїми істинними клопотаннями і благодаттю, рясно дарованої тобі від Господа, завжди сприяєш нашому спасінню. Прийми, догоджати Угодник Христовий, і в цей час наше негідні моління: звільни нас твоїм заступництвом від оточуючих нас зарозумілості і суемудрія, неправовір'я і зловірства людського. Поспішай, швидкий за нас предстатель, сприятливим твоїм клопотанням благати Господа, нехай продовжить свої великі і багаті милості на нас грішних і негідних рабах своїх, нехай зцілить Своєю благодаттю невичерпні виразки і рани розтлінних душ і тіл наших, нехай розчинить скам'янілість сердець наших сльозами розчулення і каяття про гріхи про багатьох гріхах наших і нехай позбавить нас від вічних мук і вогню геєнського; всім вірним людям своїм дарує в цьому столітті мир і тишу, здоров'я і порятунок і в усьому благе поспішання, та так, в спокійно і безмовно життя проживши у всякому благочесті і чистоті, сподобимося з Ангелами і з усіма святими славити і оспівувати всесвяте ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 183 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

Про всеблаженний святитель Спиридон, великий угодник Христовий і Преславний Чудотворець! Чекаючи на небі Престолу Божу з ангельськими хорами, подивися милостивним оком на майбутніх тут людей і просять сильної твоєї допомоги. Умоли благоутробність Чоловіколюбця Бога, нехай не засудить нас за беззаконням нашим, але нехай зробить з нами по милості своїй. Випроси нам у Христа і Бога нашого спокійну і безтурботне життя, здоров'я душевне і тілесне, землі благоплодие і в усьому всяке достаток і благоденство, і та не на зло звернемо благе, то що дарується нам від щедрого Бога, але на славу Його і в прославлення твого заступництва! Визволи всіх вірою незумненною до Бога приходять від всяких Бід душевних і тілесних, від усіх томлінь і диявольських наклепів. Будь сумним Утішитель, недугующим лікар, в напастех помічник, позбавленим покровитель, вдовицям заступник, сиротам захисник, немовлятам вихователь, старим укріплювач, подорожуючим путівник, плаваючим кормчий і исходатайствуй всім, міцної допомоги твоєї вимагає все те, що для порятунку корисно. Так твоїми молитвами наставляемы і дотримуючись, досягнемо в вічний спокій і разом з тобою прославимо Бога, в Святій Трійці славимого, Отця і Сина і Святого Духа, нині і завжди і на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 168 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

О, прекрасний наш Пастир і богомудрий наставник, святитель Христов Миколай! Почуй нас грішних, які моляться до тебе і закликають тебе в допомогу і швидке заступництво твоє: подивися на нас немічних, з кожного боку нас ловлять, всіх благ позбавлених і розумом від малодушності затьмарених. Поспішай, угодник Божий, не залиш нас в гріховному полоні, та не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих справах наших. Моли про нас, негідних, Содетеля нашого і Владику, якому ти з безтілесними хорами прийдеш: нехай проявить милість до нас Бог наш в цьому житті і в майбутньому столітті, та не віддасть нам у справах нашим і по нечистоті сердець наших, але по своїй доброти віддасть нам. На твоє клопотання сподіваємося, твоїм заступництвом хвалимося, твоє заступництво на допомогу закликаємо, і до Пресвятого образу твоєму вдаємося, допомогу твою просимо: визволи нас, угодник Христовий, від зол на нас знаходять, і заспокой хвилі пристрастей і бід піднімаються на нас, та заради святих Твоїх молитов не опанує нами напасти і не загрузнемо в безодні гріхів і в тіні пристрастей наших. Молі, святитель Христов Микола, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне життя і залишення гріхів, душам же нашим порятунок і велику милість, нині і завжди і на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 166 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

Святитель Божий Іоанн, співчутливий захисник убогих і знаходяться в напастях! До тебе вдаємося і тобі молимося, як швидкому покровителю всіх шукають від Бога розради в бідах і скорботах. Не переставай молитися до Господа про всіх, з вірою приходять до тебе! Ти, який наповнений Христовою любов'ю добрих справ, здався, як чудовий чертог чесноти милосердя, і придбав собі ім'я «милостивий». Ти, немов річка, в якій невпинно течуть щедрі милості, і яка всім спраглим дає рясно випивати. Віруємо, що після переселення від землі на небо, подвоївся в тобі дар цієї благодаті, і що ти став невичерпним посудиною добра. Виконай своїм клопотанням і заступництвом перед Богом "кожне розраду", та всі ті, які вдаються до тебе, знаходять мир і спокій: дай їм розраду в тимчасових печалях і допомоги в життєвих потребах, всіли в них надію вічного спокою в Царстві Небесному. У житті твоєї на землі Ти був притулком всім тим, які знаходяться у різних бідах і потребах, скривдженим і знаходяться в хвороби; жоден з приходять до тебе і просили у тебе милості не був позбавлений твого милосердя. Його ж і зараз коли ти царюєш з Христом на небі, покажи всім тим, які тобі поклоняються перед чесною твоєю іконою і моляться про допомогу і заступництво. Не тільки сам ти творив милість безпорадним, а й серця інших закликав втішати хворих і бути милостивим до убогих. Сподвигни і зараз серця вірних до заступництва сиріт, розради скорботних і заспокоєння незаможних. Та не збідніють у них дари милості, але краще нехай вселиться в них мир і радість про Святого Духа — - в славу Господа і Спаса нашого Ісуса Христа, на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 154 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

Про Пресвята Діва, матір Господа вишніх сил, Неба і землі цариця, міста і країни нашої Всемічна заступниця! Прийми хвалебно подячне це спів від нас, негідних рабів Твоїх, і Піднеси молитви наші до Престолу Бога Сина Твого, так милостивий буде неправдам нашим, і продовжить благодать свою шанують всечесне ім'я Твоє і з вірою і любов'ю покланяющимся чудотворному образу твоєму. Тому що ми не гідні від нього бути помилуваним, якщо не ти умилостивиш його про нас, Володарка, тому що все Тобі від нього можливо. Тому до Тебе вдаємося, немов до безсумнівною і швидкої заступниці нашої: почуй нас, що моляться до Тебе, осені нас вседержавним покровом твоїм, і випроси у Бога Сина Твого: пастирем нашим ревнощі і бдіння про душі, градоправителем мудрість і силу, суддям правду і безсторонність, наставникам розум і смиренномудріе, подружжю любов і згоду, дітям послух, скривдженим терпіння, образить страх Божий, скорботним благодушність, радіють утримання, всім нам дух розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти і правди. Про пані Пресвята, умилосердись на немічних людей Твоїх; розсіяних збери, заблукали на шлях правильний настав, старість Підтримай, юним дай цнотливість, немовлят виховай, і подивися на всіх нас милосердям твоїм милостивого твого заступництва, підніми нас з глибини гріхів і просвіти серцеві очі наша до зору порятунку, будь до нас милостива тут і там, в країні земного життя на чужині і на Страшному суді Сина Твого; померлих в вірі і покаянні від цього життя отців і братів наших у вічному житті з ангелами і з усіма святими посіли. Тому що ти, пані, Слава небесних і Надія земних, ти по Богові нашому Надія і Заступниця всіх, що притікають до Тебе з вірою. До Тебе молимося, і до Тебе, немов до всемогутньої помічниці, самі себе і один одного і все життя нашу зраджуємо, нині і завжди і на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 148 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

О, Пресвята Пані Владичиця Богородиця! Зі страхом, вірою і любов'ю припавши перед чесною іконою твоєю, молимо Тебе: не відверни твоє обличчя від прибігають до Тебе. Умоли, милосердна матір, Сина Твого і Бога нашого, Господа Ісуса Христа, нехай збереже в спокій країну нашу, Церква свою святу та непорушно збереже від невіри, єресей і розколу. Не маємо іншої допомоги, не маємо іншої надії, крім Тебе, Пречиста Діва, ти — всесильна християн помічниця і Заступниця. Визволи всіх, з вірою до Тебе моляться, від гріховних падінь, від наклепів злих людей, від всяких спокус, скорбот, бід і від марної смерті. Даруй нам дух каяття про гріхи, смирення серця, чистоту помислів, виправлення гріховного життя і залишення гріхів, та все, вдячно оспівуючи твою велич, сподобимося Небесного Царства і там з усіма святими прославимо пречесне і чудове Ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 149 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

Надія всіх кінців землі, Пречиста Діва, пані Богородиця, розрада моя! Не відвертайся від мене, грішного, на Твою милість уповаю: згаси мені вогонь гріховний і покаянням зрошуй висохле моє серце, очисти розум мій від гріховних помислів, прийми благання, від душі і серця з зітханням принесену тобі. Будь про мене заступниця До Сина Твого і Бога і приборкати гнів його материнськими твоїми молитвами, душевні і тілесні виразки зціли, про пані Владичиця, Утамуй хвороби душі і тіла, заспокой бурю злих нападів ворожих, віднесемо тяжкість гріхів моїх, і не залиш мене до кінця загинути, і сумом розкаялися серце моє утешь, та славлю Тебе до останнього подиху мого. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 147 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

Про Пресвята і Преблагословенная Діва, Володарка Богородиця! Подивися милостивним твоїм оком на нас, майбутніх перед святою іконою твоєю і з розчуленням моляться тобі; підніми нас з глибини гріховної, просвіти розум наш, затьмарений пристрастями, і побач виразки душ і тіл наших. Не маємо іншої допомоги, не маємо іншої надії, крім Тебе, Володарка. Ти знаєш всі хвороби і гріхи наші, До Тебе вдаємося і волаємо: не залиш нас твоєї Небесної поміччю, але завжди допомагай нам і твоїм невимовним милосердям і щедротами спаси і помилуй нас, які гинуть. Даруй нам виправлення гріховного життя нашої і визволи нас від скорбот, бід і хвороб, від раптової смерті, пекла і вічної муки. Ти, цариця і володарка, швидка помічниця і Заступниця всім прибігають до Тебе і тверде притулок для каються грішників. Подай нам, Преблагая і Всенепорочна Діва, християнський кінець життя нашої спокійний і непостидний і сподоби нас твоїм клопотанням вселитися в Обителях небесних, де не перестаючим голосом святкують з радістю славити Пресвяту Трійцю, Отця і Сина і Святого Духа, нині і завжди, і на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 152 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)

Святий преподобномученик Корнилій, / смиренно припадаємо до раку мощей твоїх/ і з розчуленням молимо Тебе:/ милостиво подивися на скорботи наші душевні і тілесні/ і позбавлення нам подай; / допоможи нам, Святий Божий, від замаху злих людей, від яких і сам ти невинно на землі постраждав./ Захисти нас від насильства диявола, / пристрасно воює в немічних частинах тіл наших; / умоли Господа Бога і Пречисту його матір дарувати нам тиху і безгрішну життя,/ взаємну братську нелицемірну любов/ і мирну християнську кончину,/ так чистою совістю постанемо нелицемірному страшному судилищу Христову/ і в царстві його прославимо Животворящу Трійцю, Отця, і Сина, і Святого Духа, на віки віків. Амінь.

Молитви в скорботах і спокусах творяться | Просмотров: 125 | Добавил: Vadim | Дата: 12.04.2021 | Комментарии (0)