12:20
Одкровення Іоанна Богослова, 20

І побачив я Ангела, що сходив з неба, що мав ключа від безодні, і кайдани великі в руці своїй.
І схопив він змія, вужа стародавнього, що диявол він і сатана, і зв'язав його на тисячу років,
і кинув його до безодні, і замкнув його, і печатку над ним поклав, щоб народи не зводив уже, аж поки не скінчиться тисяча років; А по цьому він розв'язаний буде на короткий час.
І побачив я престоли, і посідали на них, і суд їм був даний, і душі обезголовлених за свідчення про Ісуса й за Слово Боже, які не вклонились звірині, ані образові її, і не прийняли знамена на чола свої та на руку свою. Вони ожили і царювали з Христом тисячу років.
А інші померлі не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років. Це - перше воскресіння.
Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога і Христа і будуть царювати з Ним тисячу років.
Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в'язниці своєї і вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, Гога і Магога, і збирати їх на війну число їхнє як морський пісок.
І вийшли на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто.
І зійшов огонь з неба, і пожер їх;
а диявол, що зводив їх, вкинуто в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий і будуть вони день і ніч на вічні віки.
І побачив я бачив престола великого білого і сидів на ньому, від лиця Його втекла земля й земля, і не знайшлося їм місця.
І побачив я мертвих, малих і великих, що стояли перед Богом, і розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя; І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми.
І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що були в них; і суджено їх згідно з їхніми вчинками.
І смерть і пекло вкинуто в озеро вогняне. Це друга смерть.
І хто не знайшовся написаний в книзі життя, той був кинутий в озеро вогненне.

Категория: Книга пророча | Просмотров: 182 | Добавил: Vadim | Теги: 20, Одкровення Іоанна Богослова | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar