12:13
Одкровення Іоанна Богослова, 6

І я бачив, що Агнець розкрив одну з семи печаток, і почув я одну з чотирьох тих тварин, яка говорила, як голосом грому: Підійди!.
Я глянув, і ось, кінь білий, і на ньому сидів, мав лука, і дано йому вінець, і вийшов він як переможець, і щоб перемогти.
І коли другу печатку розкрив, я другу тварину почув, що казала: Підійди!.
І вийшов кінь другий, червоний і сидить на ньому дано взяти мир із землі, і щоб вбивали один одного; і дано йому великий меч.
І коли третю печатку розкрив, я третю тварину почув, що казала: Підійди!. Я глянув, і ось кінь вороний, і на ньому сидів, мав вагу в своїй руці.
І чув я голос посеред чотирьох тварин, що казав: Ківш * пшениці за динарій *, і три ковші ячменю за динарій; єлею ж і вина не пошкоджується. // * Мала хлібна міра. / ** Монета, відповідна денній платні поденників.
І коли Він четверту печатку розкрив, я четверту тварину почув, що казала: Підійди!.
І я глянув, і ось, кінь блідий, і на ньому сидів, на ім'я «смерть»; і пекло слідував за ним; І їй дано владу над четвертою частиною землі - умертвляти мечем і голодом, і мором і звірами земними.
І коли п'яту печатку розкрив, я побачив під жертовником душі убитих за слово Боже і за свідчення, яке вони мали.
І кликнули вони гучним голосом, кажучи: Аж доки, Владико святий та правдивий, не будеш судити і не мстиш живуть на землі, за кров нашу?
І дано кожному з них білу одежу, і сказано їм, щоб вони заспокоїлися ще на короткий час, поки і співробітники їх і брати їх, що мають бути вбиті, як і вони, доповнять число.
І коли шосту печатку розкрив, я поглянув, і ось сталось велике трясіння землі, і сонце стало похмуро як міх волосяний, і ввесь місяць зробився як кров.
І зорі на небі й на землю, як смоківниця, коли потрясе сильний вітер, ронить свої недозрілі плоди.
І небо сховалось, згорнувшись, немов той сувій; і всяка гора і острів зрушилися зі своїх місць.
І земні царі, і вельможі, і багаті, і тисячники, і сильні, і кожен раб та кожен вільний, поховались у печери та в скелі гірські,
і кажуть до гір та до скель: Поспадайте на нас і позакривайте нас від особи того, що сидить на престолі, і від гніву Агнця;
Бо прийшов це великий день гніву Його, і хто може встояти?

Категория: Книга пророча | Просмотров: 177 | Добавил: Vadim | Теги: Одкровення Іоанна Богослова | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar